
Lidera POT Anamaria Gavrilă a chemat miercuri poliția, deranjată de faptul că jurnaliștii “au îndrăznit” să vină în fața biroului partidului de la Camera Deputaților pentru a-i pune întrebări.
UPDATE
Președintele Camerei Deputaților, Ciprian Șerban, a transmis miercuri după-amiază că dreptul la liberă informare este stipulat prin lege, iar Regulamentul privind acreditarea jurnaliștilor la Camera Deputaților prevede, în mod expres, locurile unde jurnaliștii acreditați au acces.
“Spațiile din fata grupurilor parlamentare, conform Regulamentului de acreditare, sunt zone deschise mass-media. Având în vedere contextul politic, dar și candidatura la funcția de președinte al României a doamnei Anamaria Gavrila, președinta POT, interesul presei pentru obținerea unei declarații este justificat. Inflamarea acestei situații este neplăcuta, precum si apelul la 112 al doamnei deputat Gavrila, mai ales în condițiile în care apartenența la viața publică aduce cu sine și expunerea în media. Funcția de parlamentar nu presupune doar avantaje, așa cum foarte mulți dintre cei intrați de curând în Parlament au crezut, ci vine la pachet și cu astfel de momente care presupun deschidere, sinceritate și tărie de caracter”, a transmis Șerban.
+++
Într-un final, Anamaria Gavrila a plecat însoțită de consilieri și filmând presa, vorbind cu publicul ei din online despre cum o agresează presa. La un moment dat, unul dintre consilieri împinge reporterii și i se atrage atenția să nu-i atingă, apoi Gavrilă a fost ținută de mijloc de o altă consilieră în timp ce ea avea un comportament agresiv. Când a intrat în lift, ea a împins agresiv mai mulți jurnaliști.
Punctul de vedere al Aneimaria Gavrilă, transmis live pe Facebook.
+++
Inițial, Anamaria Gavrilă s-a adresat conducerii Parlamentului pentru a scăpa de jurnaliști, dar fără succes.
“Iar ați venit, mă, aici”, i-a întrebat un bărbat de la grupul POT pe jurnaliști, după care a fost chemată poliția, mințind că a fost “sechestrată”.
Doi polițiști în civil au venit la Parlament și discută cu lidera POT și alți membri ai formațiunii extremiste.
Ce anume a reclamat Gavrilă – cunoscută pentru atitudinea arogantă și disprețuitoare pentru ori jurnalist care are “tupeul” de a-i pune întrebări – e neclar.
Ea le-a cerut polițiștilor să-i legitimeze pe jurnaliști.
Regulamentul permite jurnaliștilor accesul la comisiile permanente ale Camerei Deputaților, la grupurile parlamentare și la cabinetele membrilor Biroului Permanent.
“La data de 19 martie 2025, Poliția Capitalei a fost sesizată de către o femeie, în calitate de deputat, cu privire la faptul că ar exista între aceasta și mai mulți reprezentanți media divergențe verbale.
La fața locului s-au deplasat polițiști din cadru Secției 17, care au constatat faptul că reprezentanții mass-media se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în zona unui hol din incinta Palatului Parlamentului”, a transmis Poliția într-un comunicat.
Polițiștii veniți la Parlament au stabilit faptul că “reprezentanții mass-media nu au încălcat prevederile legale, zona respectivă permițând accesul acestora pentru desfășurarea activităților”.
“În urma verificărilor, persoana apelantă a fost sancționată contravențional, cu avertisment, conform prevederilor OG 34/2008”, mai transmite Poliția Capitalei.